TMS pilates: kik vagyunk mi?

TMS Pilates

poszt megosztása:

Ha érdekel a pilates, akkor biztosan találkoztál már a nevünkkel. De vajon tudod, hogy pontosan mit csinálunk, és miért? Olvasd el a bejegyzést, és ismerj meg minket!

A pilates, mint mozgásforma

A pilates az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a testeddel! Ezzel orvosok, gyógytornászok és sportolók is egyetértenek. Ez az átgondolt és alaposan megtervezett mozgásforma tökéletesen harmóniában van az emberi testtel. A pilatestől olyan izmok is erősödnek, melyek másfajta edzések során nem, mégsem sérülésveszélyes, mert óvatos és tudatos mozdulatokra épül. 

Mit kell tudni a pilatestől?

A pilates a test erőközpontjára összpontosítva erősíti és nyújtja az izmokat. Az alapelv szerint innen kell kiindulnia minden gyakorlatnak, melyek úgy vannak felépítve, hogy a test kisebb izomcsoportjait összehangolja a nagyobbakkal. A test egyensúlykeresésére épülnek az alaposan kidolgozott mozdulatsorok, melyek rendszeres végzésével rugalmas és erős, karcsú izmokat kapunk. Nagyon szépen szálkásít, formálja a testet, úgy, hogy közben kíméli az izületeket. A hat alapelvnek köszönhetően segít koncentráltan mozogni, erősíti a testtudatot.

Kiknek ajánlott a pilates?

A pilates mindenki számára tökéletes mozgás. 

Ha fogyni szeretnél, akkor azért, mert eleinte majd az izmaid erősödnek, és a felesleg egy része átalakul izommá, később pedig, mikor már rutinosan ismered a gyakorlatokat, növelni fogod a tempót, ezzel pedig a pulzusod eléri a zsírégető tartományt. Ha sportolsz, akkor azért, mert segíti a ruganyos izmok kialakulását, és a szinten tartást, méghozzá sérülésveszély nélkül. Ha jobb testtartást szeretnél, akkor azért, mert az erőközpont izmaira fókuszál, így a gerincoszlopot körülvevő izmok külön figyelmet kapnak. Ha rehabilitációra van szükséged, mert lesérültél, akkor is a pilates lesz a megoldás, mert kíméletesen erősíti az izmokat. De idősebbek számára is nagyszerű támogatást nyújt a pilates, akár mindennapi sportról, akár felépülésről van szó.

TMS pilates

A TMS pilates legfőbb célja pedig az, hogy minél több emberrel megismertessük ezt a zseniális mozgásformást. Ezért aztán minden létező oldalról próbáljuk támogatni a hazai pilateskultúra fejlődését. 

Stúdiók és oktatók: ha közösségre vágysz

Azoknak, akiknek a mozgás akkor a legnagyobb öröm, ha egy stúdióban, edző mellett élvezhetik azt, esetleg társaságra vágynak, például egy csoportos edzés keretében, a pilates stúdióinkat ajánljuk. Az Andrássy úton és a Római-parton található stúdiók a legprofibb pilates gépekkel vannak felszerelve. Edzőink pedig segítenek abban, hogy kimaxold a bennük rejlő lehetőségeket. Ha szeretnéd kipróbálni a pilates leghatékonyabb formáját, a rugós ellenállással kifejlesztett gépes edzéseket, akkor mindeképpen a pilates stúdiókat javasoljuk!

Stúdiónk az Andrássy úton

Gépi pilates: ha otthon edzenél

A gépi pilates a leghatékonyabb megoldás izmaid fejlesztésére, ellenállásuk javítására. Ugyanis habár a pilatest alapvetően Joseph Pilates talajra fejlesztette ki, a mai modern pilates gépek hatékonyabban működnek, mert segítségükkel testreszabhatóvá válnak a pilates gyakorlatok. Ezért például ha valaki rehabilitációs célra használja a pilates gépet, akkor beállíthatja azt úgy, hogy adott izületek vagy akár teljes izomcsoportok kímélve legyenek a feladatok végzése során. Például egy sérülés vagy egy műtét után sem kell lemondani az izmok fejlesztéséről. 

Ezért egy és ugyanazon pilates gép, például a reformer, alkalmas lehet a kezdőtől a profi sportoló igényéig testre szabni az edzés nehézségét, felépítését. Mindez a rugós ellenállásra épülő mechanikának köszönhető. Ezért ha szeretnél otthonra egy pilates gépet, akkor szintén hozzánk, a TMS pilateshez tudsz fordulni. Ha ki szeretnéd próbálni a gépeket, akár az egyik stúdiónkban is letsztelheted azt. 

Oktatóképzés: ha csatlakoznál

Nem csak a pilatesezni vágyókra gondoltunk, amikor megszerveztük a TMS pilatest. Célunk volt, hogy minden létező dimenzióban megközelítsük a pilatesezést. Ezért azok is fordulhatnak hozzánk, akik pilates oktatóvá szeretnének válni. Rövid időn belül elérhető lesz az edzőket képző oktatóprogramunk is. És ami a legjobb: ha elvégezted a képzést, akár hozzánk is jöhetsz edzőnek! Ha te is teljes szívből szereted a pilatest, küldetésed a mozgás és az egészség, akkor nagyon örülünk majd neked!

Toman Lifestyle és TMS Pilates

Ha pedig szó esett a dimenziókról: mi tényleg minden létező irányból támogatni szeretnénk a pilates népszerűségét, ezért mindenféle kiegészítőt megtalálsz nálunk: az edzéshez szükséges kis eszközöktől, mint például a pilates labda, egészen a kényelmes edzőruhákig.

Ahhoz, hogy teljes mértékben támogassunk titeket, pilates és egészség kedvelőket, összefogtunk a Toman Lifestlye-al, hogy a megfelelő testmozgást megfelelő étkezéssel egészíthesd ki. 

Látogass el hozzánk, akár virtuálisan, akár a stúdióink egyikébe!

Fedezd fel a többi blogcikkünket is!

pilates eszközök
Pilates

A pilates eszközei I. 

Milyen eszközökre lehet szükséged pilatesezés közben? Ha a talajpilatest választod, akkor nincs szükséged sok mindenre, de az a néhány eszköz nagyon fontos. Mit használunk a tornához a jógaszőnyegen túl? Mutatjuk!

Pilates

7 érv a csoportos pilates órák mellett

A gépes pilates a test centrumára koncentráló, alapos, mégis biztonságos módja nem csak a mozgásnak, hanem az izmok erősítésének és nyújtásának is. Sok-sok érvet hoztunk már fel mellette, de arról még nem beszéltünk, hogy miért érdemes csoportos gépi pilates órára járni?