Sztárok, akik pilatessel maradnak fittek

TMS-Pilates-Pilates-Lábléc-Háttér

poszt megosztása:

Te is szoktál azon gondolkozni, hogyan tartják magukat formában a sztárok? Talán meg fogsz lepődni, de a válasz egyetlen szó: pilates.

A pilates múltja

Bár a pilates története több, mint egy évszázadra nyúlik vissza, Magyarországon csak az utóbbi években kezdett el egyre nagyobb népszerűségre szert tenni. Joseph Hubertus Pilates német testedző az 1900-as évek első felében fejlesztette ki a módszert, és fektette le a pilates alapjait. Célja olyan tornagyakorlatok megalkotása volt, amelyek anatómiai ismeretekre építve a keleti mozgáskultúrát veszik alapul. A pilatest sokan a nyugati ember jógájaként is emlegetik, amit az a hat alapelv is tükröz, melyeket a német szakember lefektetett: koncentráció, irányítás, központosítás (vagy összpontosítás), légzés, áramlás, precizitás. Arról nem is beszélve, hogy a légzésre is nagyon jó hatással van

A pilates alapvetően a gerincet stabilizáló mélyizmokat edzi, és növeli az ízületek állóképességét is azzal, hogy rugalmasabbá teszi őket és segít ellazításukban. Emellett azonban számos más jótékony hatása van, elég csak arra gondolni, hogy javít a testtartáson is

A Pilates Reformerek olyan összetett gépek, amelyek segítik végtelen varációjú gyakorlat elvégzését egyéni adottságokat és célokat figyelembe véve. Éppen testreszabható mivoltának köszönheti ez a mozgásforma a népszerűségét – nem véletlen, hogy hazai és külföldi hírességek sora használja szeretettel ezeket a gépeket.

Jennifer Aniston gyógyulása

A Jóbarátokban Rachel-t alakító, de azóta komoly filmes karriert befutó színésznő éveken át küzdött hát- és csípőproblémákkal. Egy idő után a fájdalmak olyannyira megnehezítették számára a mindennapokat, hogy mindenképpen megoldást kellett találnia.

A pilates a nyújtógyakorlatoknak köszönhetően lazítja az izmokat és rugalmassabbá teszi az egész testet, ezért kifejezetten javasolják hátpanaszok esetén. Jennifer Aniston az élő példa arra, hogy valóban tud segíteni ilyen problémák kezelésében. Rövid időn belül elmúltak a fájdalmai, sőt egészségesebbnek és fittebbnek is kezdte érezni magát. Olyannyira megszerette a tornagyakorlatokat, hogy mára el sem tudná képzelni az életét pilates nélkül. 

Megan Fox és a pilates

A pilates reformeren elvégezhető feladatok a has- és a fenék tájékát képesek formálni, ami hozzájárul a feszes test kialakításához és megtartásához. Biztosan ez a cél lebeg a modellként is dolgozó Megan Fox szemei előtt is. 

A színésznő egy korábbi interjújában kendőzetlenül bevallotta, hogy rendkívül lustának tartja magát, nem igazán szeret sportolni. Ennek ellenére azonban a pilatesnek igazi rajongója: a lassú, precízen végrehajtott gyakorlatok, a kifinomult mozdulatsorok éppen ideálisak számára, ráadásul abban is segítenek neki, hogy karcsú és fiatalos maradjon.

Pilates

 

Tatár Csilla és a reformer

Tatár Csilla számára fontos a sport és a testmozgás. A televíziós újságíró különös figyelmet fordít arra, hogy egészséges életmódot kövessen. Amellett, hogy a táplálkozására is nagyon odafigyel, gyermekei nevelése mellett mindig szakít időt a sportolásra és a testmozgásra is. 

Az ismert színésznő, Oroszlán Szonja inspirálta őt arra, nem is olyan rég, hogy kipróbálja a pilatest is. Merev, futáson edződött izmait szeretné egy kicsit lazábbá varázsolni vele. Érdemes követni Instagram oldalát, hiszen rendszeresen oszt meg képeket sportos mindennapjairól, így biztosan ad majd egy-két tippet azoknak is, akik hozzá hasonlóan most vágnak bele pilates reformer használatába.

Sáfrány Emese, a gépes pilates művelője

A légtorna hazai nagykövetének is tekinthető Sáfrány Emesébe a mozgás szeretete már gyerekkorában beleivódott, amikor a tánc része volt a mindennapjainak. A Budapesti Táncművészeti Iskolában kezdett el komolyabban foglalkozni a pilatessel, és azóta is töretlen a szerelem. 

Kifejezetten kedveli, hogy a változatos mozdulatsorok mindegyikének érzékeli a hasznosságát. Különösen kedveli a reformer gépekkel végzett gyakorlatokat, időnként Instagramján is megmutatja kedvenceit.

A lista még sokáig folytatható, rengeteg sztár tartja magát karban pilatessel. Reformernek köszönhetően tud örökké fitt lenni Kate Hudson és Miranda Kerr is, de Sara Sampaio és Emma Roberts is pilates gépeket használ ahhoz, hogy formában maradjon.

Te is szeretnéd követni a sztárok példáját? Kedvet kaptál, hogy kipróbáld a pilatest vagy csak egy újabb kiegészítőre van szükséged? Nézz szét a profi gépek és eszközök között! Csak egy kattintásra van Tőled, hogy olyan irigyelt alakod legyen, mint a legnagyobb sztároknak!

Fedezd fel a többi blogcikkünket is!

Uncategorized

Mit kell tudnod a reformerről?

Pontosan hogyan működik a reformer? Mit kell tudnod róla? Hogyan használd? Tudj meg mindent a témáról ebből a bejegyzésből!     

pilates tms
Pilates

5+1 ok, hogy pilateszezz

A pilates rendkívüli sport. Össze is szedtünk neked pontosan 6 érvet, amely alá is támasztja ezt. Rendkívüli, ahogy a testre hat, de az elméről se feledkezzünk el! Miért? Mert folyamatos koncentrációt, ezáltal önkontrollt igényel.