Pilates oktatóképzés a TMS Pilatesnél

TMS Pilates Képzések

poszt megosztása:

Elkezdődött! A TMS Pilates gépi pilates oktatóképzését kár kihagynod, ha rendszeresen használsz gépi pilatest, vagy épp most szeretnéd elkezdeni, esetleg pilates oktatással kapcsolatos ambícióid vannak! 

Gépes pilates

Maga a pilates Magyarországon szinte még újdonságnak számító mozgásforma, melynek egyébként több, mint 100 éves múltja van, és olyan sztárok formálják vele alakjukat, mint Julia Roberts, Taylor Swift, Sarah Jessica Parker, vagy épp Kate Moss. De maga David Beckham, LeBron James, vagy Tiger Woods is pilatesezik. Ebből a felsorolásból pedig már fel is sejlik a lényeg: a pilates bármilyen sportot kiválóan támogat, mivel a sérülés kockázata nélkül érhetsz el erős, mégis karcsú és rugalmas izmokat. Ezért nem csak modellek és filmsztárok őrzik meg pilatessel feszes alakjukat, hanem komoly sportolók is alkalmazzák felkészülési időszakban, rugalmas és koncentrált mozgáshoz, funkcionális és esztétikus izmok építéséhez.

A pilatesgépek nyújtó gyakorlatokra vannak kifejlesztve, ezért nem kell attól tartanod, hogy növelni fogod az izomtömegedet a pilatessel. Hosszú, kecses izmokat, tónusos formákat lehet elérni ezzel a sporttal, úgy, hogy izmaid hajlékonyak lesznek. 

A pilates pro verziója pedig a gépes pilates, ahol magán a gép beállításán múlik a terhelés, mely izmaidat érheti, így teljesen testreszabható, az aktuális állapotodhoz igazodó edzést végezhetsz. Biztonságos körülmények között növelheted a terhelést, ha lassabb tempóban szeretnél haladni. Egy-egy géppel akár száz vagy több gyakorlat is végezhető. Minden egyes gépnek megvan a maga szerepe, a maga helye az edzéstervben. Azonban magához a gépes pilates edzéshez megfelelő képzettséggel rendelkező edző jelenléte és segítsége szükséges. Pontosan erre találtuk ki képzésünket!

Kiknek javasoljuk a pilates oktatóképzést?

  • Azoknak a személyi edzőknek, akik szeretnék tudásukat kiegészíteni ennek a hasznos és népszerű sportnak az ismeretével.
  • Azoknak az edzőknek vagy sportolóknak, akik szeretnék beépíteni a felkészülési szakaszba ezt a garantáltan sérülésmentes edzést, mely javítja a hajlékonyságot, rengeteg sportot és táncformát tud támogatni. 
  • Azoknak, akik már pilateseznek, járnak gépes pilates órákra, de szeretnének mélyebb tudást szerezni.
  • Azoknak a pilates oktatóknak, akik ismerik és szeretik, esetleg oktatják is a talaj pilatest, és szeretnék megismerni a gépes változatot is.
  • Azoknak a gyógytornászoknak, akik szeretnék ily módon tágítani tudásukat, hogy még változatosabb módon segíthessenek az embereknek.
  • Fontos! Oktatóképzésünket csak előképzettséggel rendelkezők végezhetik el, fitnesz edző, edző, gyógytornász vonalon szerzett képesítéssel tudsz továbblépni. 
  • Azoknak, akik pilates stúdiót terveznek nyitni. Nekik +1 jó hírünk is van: mindenkinek, aki elvégzi a pilates oktatóképzést, 10% kedvezményt adunk pilates gépeink árából! Ez pedig hosszútávú, egy életre szóló beruházás. 

Az oktatóképzés helyszíne és felépítése

A TMS Pilates oktatóképzés helyszíne a TMS-Pilates római-parti stúdiója. A 8 óra elméleti oktatás után ugyanitt 5 óra gyakorlati képzés lesz. Szintén 5 óra a hospitálás is, ugyanezen a helyszínen. Majd pedig 20 óra gyakorló oktatással tudod elmélyíteni a tudásodat, melyhez mi biztosítjuk a helyszínt és a gépeket, viszont vendéget neked kell hoznod. A képzést végül egy vizsgára felkészítő konzultáció zárja, melyben Szandra segít nektek. 

A TMS Pilates oktatásképzése 6 modulból áll. Az alapozó modul a bevezetés a pilates reformer világába, ezt pedig a teljes reformer repertoár képzés követi. Moduljaink közé tartoznak a  Pilates Cadillac megismerését célzó modulok is, itt is egy bevezetés és egy teljes repertoár képzés végezhető el. Ezeken kívül a Pilates chair és a Pilates Laddel barrel gépre épül egy-egy modul. 

Az oktatóról

A képzés oktatója Rosdy Alexandra,  neki akinek 15 évnyi tapasztalata van már a pilates, illetve a gépes pilates világában. Nemzetközileg képesített oktató, mester oktató, és mentálhigiénés szakember. Nagyon profi és kedves, rugalmas oktató. 

Alexandra ajánlása a TMS oktatóképzésről: 

“Az oktatóképzésünk szerintem abban különleges, mert a reformer gép által megfoghatóbbá, érthetőbbé és izgalmasabbá teszi a pilates módszert és annak lényegét. Olyan alapfogalmakat, mint pl.  a semleges medence,  a legnagyobb mozgástartomány könnyebben átérezhető, ezáltal könnyebben megérthető és tanítható is! 

Mindez fordítva is érvényes: a reformer gép helyes használata egy jól strukturált rendszerben sajátítható el. Gyakorlatorientált, kiegészítve hasznos és jól alkalmazható tippekkel. 

Több mint tizenhat éve oktatom és gyakorlom a pilatest, szerintem egy fantasztikus módszer. Örülnék, ha minél többen megtapasztalhatnák jótékony hatását. Mivel egyre jobban elérhetőek jó pilates gépek, egyre többen érdeklődnek a reformeres pilates után. Ez a képzés lehetővé teszi, hogy jól érthető formában, a pilates kereteit megtartva elég jó oktatókat adjon a mozogni, átalakulni vágyóknak, szélesebb körben.”

Gyere hozzánk, mert:

  • A képzés elvégzése után kedvezményesen (10%) juthatsz hozzá saját gépeidhez. 
  • 6 modul lesz, melyet egyesével is elvégezhetsz. Már az első modul elvégzése után is oktathatsz. Az első modul lesz a „Bevezetés a pilates reformer világába”, ahol több mint 30 -féle pilates gyakorlatot fogsz megismerni.
  • Sikeres vizsgát követően a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, valamint a brit Mbodies Training Academy által jóváhagyott tanúsítványt kapsz. Ezzel rögtön beépítheted a gépes pilatest az óráidba.

Ha érdekel a gépes pilates, ne habozz! Légy úttörő, és kezdd el oktatni ezt a folyamatosan népszerűsödő mozgásformát, mely egyaránt támogatja a rehabilitációt, a sportolók és táncosok edzéseit, és a tökéletes alakot, nyúlánk izmokat!

Ha érdekel a TMS Pilates oktatóképzése, jelentkezz nálunk! 

Fedezd fel a többi blogcikkünket is!

sportos ajándék
Pilates

6 sportos ajándéktipp karácsonyra

Mivel lepd meg örökmozgó, sportos szerettedet? Ne tusfürdő-testápoló szettel! Hoztunk 7 olyan meglepetést a fa alá, amelyek nem csak örömet szereznek majd, de hasznosak is.

Pilates
Pilates

5 érdekes tény Joseph Pilatesről

Joseph Pilates, a pilates mozgásforma megalapítója izgalmas életet élt. Most, hogy közeleg a születésnapja, nézzünk meg néhány érdekes tényt róla!