torna karácsonykor

poszt megosztása:

Nem, nem azzal fenyegetőzünk, hogy ne merd megenni az utolsó falat mákos bejglit, vagy hogy most kell életed legjobb idejét futnod! Épp csak arra gondoltunk, hozunk néhány laza mozgástippet, amely az ünnepek alatt tökéletes lehet a testednek. 

Mozogj!

Nem arra gondoltunk, hogy a karácsonyi ebéd és a vacsora között plankelj rögtön 5×5 percet, majd nyomj le egy maratont .Épp csak azt szeretnénk az eszedbe juttatni, hogy mennyivel kellemesebb lehet a közérzeted, ha a kanapéról legurulsz a jógaszőnyegre, vagy esetleg pilatesezel egy kicsit a reformereden. De bármilyen nyújtás, egyszerű gyakorlat segíthet. 

Mert ilyenkor nincs szükséged másra, mint egy kis könnyed mozgásra, amely felfrissíti a tested és a lelked.  Kicsit felpörög a szíved, frissül a vérkeringésed, és egy kis endorfin is termelődhet. Épp ezért ne légy rest egy kis könnyed edzéssel megszakítani a napi monoton pihenést. Még az ünnepek alatt is.

Kedvenc téli sportjaink 

A legjobb, ha kihasználod, hogy itt a tél, és rengeteg olyan kikapcsolódási lehetőséget nyújt, amely jól át is mozgatja a tested. Például ilyen a korcsolya! Pattanj a jégre, és hajrá, érezd jól magad! A síelést is választhatod, ha van rá lehetőséged. Nagyon intenzív mozgás, és rengeteg izmodat mozgatja át. 

De egy erdei kirándulással, vagy könnyű sétával is sokat teszel a testedért. Fogj egy meleg kabátot, hátizsákot, túrabakancsot, h tapsold össze a barátaidat, és hajra, indulás!

Torna otthon

Az otthoni torna lehet nyújtás is. Az ünnepek alatt nagyon jól jöhet egy kényelmes, vagy épp egy kicsit megerőltetőbb nyújtás.  Ettől tested és lelked is felfrissül. Egy kicsit átmozgatod az izmaidat, és javul a közérzeted. 

Nyújtással nem csak fellazítod az izmaidat, hanem azt is eléred, hogy felgyorsuljon az anyagcseréd. Arra is figyelj, hogy ha a nyújtás mellett döntesz, akkor megfelelő jógaszőnyeget használj, mert így meg tudod kímélni az izületeidet, az edzés pedig biztonságosabb lesz. 

Pilates

Ha pedig úgy döntesz, hogy pilateseznél, akkor mutatunk is néhány tippet pilates gépre. Az edzésekhez javasolt kiseszközök most különösen jól jönnek. Hiszen rövidebb, de hatásosabb edzést végezhetsz velük. Az ilyen téli pihenőidőszakban pedig talán ez a legoptimálisabb. Egy gyors, alapos átmozgatás!

Reformerhez például ezt a mozdulatsort ajánljuk, ha egy kis felfrissülésre vágysz. Ehhez a gyakorlathoz egy pilates labdát is használni kell. Igen, itt a labda a kulcs, mert segíti a koordinációt és a relaxációt is. Használata segít abban, hogy a lehető legpontosabban tudd a gyakorlatokat végrehajtani. Ezért egy-egy labdás gyakorlatot akár a talajon is végezhetsz, ha nincs otthon pilates géped, és nem szeretnél az ünnepek alatt elmenni a pilates szalonba. 

A másik ilyen hatásos, pilatesezést támogató kiseszköz a pilates gyűrű. Szintén fokozza az edzés hatékonyságát, erősíti a mélyizmokat és javítja a testtartást. Ezért ha egy kicsit intenzívebbé tennéd az edzéseket, használj pilates gyűrűt.  Ehhez pedig ezt a gépes pilates gyakorlatsort érdemes elvégezned! Persze a talajon végzett gyakorlatokat is kiegészítheted gyűrűvel.

Persze mikor véget érnek az ünnepek, sokan szeretnének tempót váltani. Ha ezzel te is így vagy, akkor az új évet kezdheted egy intenzív bejgli égetéssel is! Ez lehet egy nagy futás, vagy épp felkeresheted valamelyik pilates stúdiónkat, és már kezdheted is!

Fedezd fel a többi blogcikkünket is!

Ismét pilates oktatóképzés

Folytatjuk nagysikerű pilates oktatóképzésünket! Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne edző lenne, vagy épp otthonra vásárolna egy pilates gépet, és magabiztosan és biztonságosan szeretné használni. A pilates és a pilates képzés A képzés maga amellett, hogy edzői tanusítványt ad, rengeteg kompetenciát fejleszt, lexikális tudást is szerzel, de ami a legfontosabb: a pilates oktatóképzés végére teljesen máshogy fogsz

TMS-Pilates-Stúdió-a-római-parton-csoportos-óra-áraink
Pilates

MarchMATness kihívás!

MarchMATness! Most valami különlegessel készültünk nektek! Csatlakozzatok egy izgalmas kihíváshoz, amely vidámságot és mozgást fog csempészni a márciusotokba!