Mit kell tudnod a reformerről?

poszt megosztása:

Pontosan hogyan működik a reformer? Mit kell tudnod róla? Hogyan használd? Tudj meg mindent a témáról ebből a bejegyzésből!      

A gépes pilates

A pilatesnek rengeteg előnye van, nem véletlenül javasolják rehabilitációtól kezdve az élsportig minden szinten és minden célra. Nem csak mozgás szempontjából hasznos és fontos, hanem azért, amit konkrétan a testtel művel: teljesen átmozgat, erősít, nyújt, ruganyos és erős izmaink lesznek általa, anélkül, hogy féltenünk kellene az izületeinket. 

Az a pilates gép legnagyobb előnye, hogy ezeket használva szinte teljesen lehetetlen, hogy rosszul mozogj. Ez a reformerre is igaz. Hiszen konkrétan keretezi a mozgásodat, a gép fizikai határai és rugói abban segítenek, hogy a megfelelő technika végzésére kényszerülj pilatesezés közben. Éppen ezért itt nem lehet hibázni.

A pilates gépek a gyakorlatok szinte végtelenszámú kombinálására alkalmas. Több száz gyakorlat végezhető például a reformerrel, az erősítéstől a zsírégetésig, úgy, hogy közben a változatosságnak köszönhetően biztosan nem unatkozol, és 100%-osan sérülésmentesen és biztonságosan mozogsz. 

Mit tud a reformer?

A reformer hatékony alakformálást tesz lehetővé, de csak ha a tested szeretnéd alkalmanként átmozgatni az ülőmunka miatt, esetleg egy sérülés után szeretnél gyorsan felépülni, a reformer akkor is nagyon hatékony megoldás.

A Pilates lényege, hogy excentrikus izomösszehúzódások révén erősíti az izmokat. A reformeres pilates a szőnyegen végzett edzés összes előnyét magában foglalja: ugyanúgy fejleszti az egyensúlyodat, növeli a mozgástartományt, hajlékonyabb leszel és javul a koordinációd és a testtartásod. A koncentráció és az erőnlét is sokkal jobb lesz. Ugyanúgy javul az atlétikai teljesítményed, és általában a közérzeted. 

Viszont sokkal kevesebb az esélye a sérülésnek, sokkal stabilabban tart ez az eszköz torna közben, és könnyebben vezet rá a megfelelő mozdulatokra. Sőt, a reformeren több gyakorlatot tudsz végrehajtani, mint egy szőnyeges pilates edzés során. Sőt, a kombinálási lehetőségek is változatosabbá és testhezállóbbá teszik a pilates edzést. Mivel ha azt reformeren végzed, akkor az egyes gyakorlatokat egyszerűen nehezebbé vagy könnyebbé teheted. Tehát teljesen testreszabható és változatos edzést alakíthatsz ki a reformerrel, így maximálisan használhatod ki a pilates mozgásforma minden egyes előnyét.

Mi az a reformer?

A reformer egy olyan pilates gép, melyet még a pilates mozgásforma alapítója, Joseph Pilates tervezett. A gép eredeti célja az ágyhoz kötött betegek rehabilitációja volt. 

A Reformer pedig, amely egy emelvényt és egy keret együttesét jelenti- a legismertebb és legnépszerűbb pilates gép mind közül.  

A reformer használata

A reformer lényegét és értékét a sokoldalúsága adja. Lehet rajta hason, háton fekvő, ülő, térdelő, valamint álló gyakorlatokat is végezni. A gyakorlatok nehézségi szintjét mi határozzuk meg. Méghozzá az alátámasztási felület nagyságának változtatásával. 

Ez az eszköz rengeteg módon használható az erő, rugalmasság és egyensúly fejlesztésére. Ez többnyire a kocsin való rugó ellenállását kihasználó húzó és toló mozdulatok eredményéből fakadó előre-hátra való csúszkálást foglalja magába.

Ezen gépezet sokoldalúságának köszönhetően folyamatos kihívást jelenthet a legtapasztaltabb Pilates gyakorlók számára is; többek között úgy, hogy megváltoztatjuk a testsúlyunk eloszlását a gép felületén, vagy akár a rugók erősségének állításával.

A reformer részei

A reformer egy keretből és egy rajta elhelyezett kocsinak nevezett felületből áll. A kocsi tehát a kerekeken csúszkál előre-hátra, miközben másik vége rugókkal rögzül a kerethez, így nyújtanak ellenállást a kocsi mozgásakor. A rugók állításával az ellenállást állíthatjuk, mely megnehezíti vagy megkönnyítheti az edzésünket. 

A reformeren találunk még lábtartót és hevedereket, ezzel teszi még sokoldalúbbá és biztonságosabbá a rajta végezhető mozgásokat. 

TMS-Pilates-Pilates-gépek-és-eszközök
TMS-Pilates-Pilates-gépek-és-eszközök

Milyen reformerek léteznek? 

A nálunk kapható termékek úgy vannak kialakítva, hogy mindenki a maga szintjéhez és céljához választhassa ki a megfelelő pilates gépet. Akár pilates szalont nyitnál, akár bátortalan kezdőként már egy tanfolyamon túl elkezdenéd otthon csinálni a gépes pilatest, egy dologban biztos lehetsz: nálunk a legjobb minőséget kapod. 

H1 Otthoni Home Reformer: Könnyen tárolhatod az otthonodban ezt a tartós, kényelmes gépet. 

C2 Pro RC Pilates Reformer : rapid change rugósínnel, és sok finom újítással rendelkezik ez az 5. generációs reformer, melyet már szakértőknek szánunk, azoknak, akik már annyira gyakorlott pilatesezők, hogy értékelik és ki is használják a gép legújabb előnyeit.

C8 Pro Pilates Reformer: Extra nagy méretű alumínium profillal. 

M2 Pro Juharfa Pilates Reformer Észak-amerikai juharfából készült, luxus kivitel klasszikus stílusban.

A 8 Pro Reformer: Csendesebb menet, jobb keresztirányú teher.

Ha szeretnéd kipróbálni a gépeket, gyere el az egyik stúdiónkba.  Ha szeretnél többet tudni a pilatesről, olvasgasd folyamatosan frissülő blogunkat. Gépeinket pedig itt találod!

Fedezd fel a többi blogcikkünket is!

Egészséges receptek: készülj a karácsonyra!
Pilates

Egészséges receptek: Készülj a karácsonyra!

Hamarosan itt vannak az ünnepek! A gyermekek már számolják, hogy hány hét van hátra a Jézuska érkezéséig. Ez az időszak tele van meghittséggel, és persze finom falatokkal. Könnyű elcsábulni, amikor mézeskalács illat lengi be a lakást. Az ünnepek is telhetnek egészségtudatosan, és persze ne feledkezzünk meg a testmozgásról sem! Hoztunk néhány ötletet, hogy idén egészséges receptekkel készülhess a karácsonyra!