TMS PILATES BLOG

gyógytorna

Gyógytorna és pilates

A pilates népszerűsége napról, napra nő. De vajon tudtad, hogy akár gyógytornaként is funkcionálhat? A pilates és a gyógytorna kapcsolatáról itt olvashatsz!

Elolvasom
pilates eszközök

A pilates torna eszközei 1. 

Milyen eszközökre lehet szükséged pilatesezés közben? Ha a talajpilatest választod, akkor nincs szükséged sok mindenre, de az a néhány eszköz nagyon fontos. Mit használunk a tornához a jógaszőnyegen túl? Mutatjuk!

Elolvasom

7 érv a csoportos pilates órák mellett

A gépes pilates a test centrumára koncentráló, alapos, mégis biztonságos módja nem csak a mozgásnak, hanem az izmok erősítésének és nyújtásának is. Sok-sok érvet hoztunk már fel mellette, de arról még nem beszéltünk, hogy miért érdemes csoportos gépi pilates órára járni?

Elolvasom
Joseph Pilates

A pilates születése és Joseph Pilates

A pilates torna története kifejezetten érdekes és tanulságos. Ki volt Joseph Pilates? Mit érdemes tudni róla, és az általa kidolgozott szuper mozgásforma születéséről? Nézzük!  Ki volt Joseph Pilates Joseph Pilates 1883-ban született Düsseldorfban. Tyúkmelle és asztmája volt, valamint izületi fájdalmai voltak. Pilates ennek ellenére, vagy épp pont fizikai gyengesége hatására úgy döntött, hogy edzeni kezdi

Elolvasom
pilates tms

5+1 ok, hogy pilateszezz

A pilates rendkívüli sport. Össze is szedtünk neked pontosan 6 érvet, amely alá is támasztja ezt. Rendkívüli, ahogy a testre hat, de az elméről se feledkezzünk el! Miért? Mert folyamatos koncentrációt, ezáltal önkontrollt igényel.

Elolvasom