A Pilates Reformer oktatóképzés három lépcsője

A Pilates Reformer oktatóképzés három lépcsője

poszt megosztása:

Szeretnél pilates oktatóvá válni és magas szinten elsajátítani a Pilates Reformer technikáit? Akkor a háromszintű oktatóképzés neked való, hiszen segít, hogy elérd céljaidat, és magabiztosan vezethesd a legkomplexebb órákat is. 

Így lesz belőled oktató három lépésben!

Elsőként bevezetünk a Pilates Reformer alapjaiba, ahol megismerheted az eszközök használatát és az alapgyakorlatokat. Ezután mélyítjük tudásod a középhaladó képzésünkkel, amely során bonyolultabb technikákat és gyakorlatokat tanulhatsz meg. Végül pedig haladó képzésünkkel egy olyan profi szintet érhetsz el, amelynek köszönhetően már komplex edzéstervek összeállítására és személyre szabott óravezetésre is képes leszel. Képzéseinket tapasztalt oktatók vezetik, akik gyakorlatorientált oktatást biztosítanak kis létszámú csoportokban, hogy minden résztvevő maximális figyelmet és támogatást kapjon. 

Bevezetés a Pilates Reformer világába

Mi is az a Pilates Reformer?

A Pilates Reformer egy speciális edzőgép (és annak különféle változatai), amely a pilates mozgásforma alapjaira építve segít erősíteni, nyújtani és egyensúlyba hozni a testet. Ez az innovatív eszköz rugókkal, kötelekkel és csúszó felületekkel van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a különböző izomcsoportok célzott edzését. A Reformer gyakorlatok során nemcsak az erőnlét és a rugalmasság javul, hanem a testtudatosság és a koordináció is fejlődik.

Kinek ajánljuk a kezdő képzést?

Ez a képzés ideális mindazok számára, akik még csak most ismerkednek a Pilates Reformerrel, és szeretnék megszerezni az alapvető tudást, amely az eszközök magabiztos használatához szükséges. Azoknak is javasoljuk, akik már gyakorolták a pilates alapjait talajon, és készen állnak arra, hogy egy új szintre lépjenek. Képzésünk során nemcsak az eszköz biztonságos és hatékony használatát sajátíthatod el, hanem betekintést nyerhetsz a Pilates Reformer alapvető technikáiba és gyakorlatiba is. Továbbá, ha oktatói ambícióid vannak, ez a kezdő képzés az első lépés a professzionális karriered felé, amely során magabiztosan és szakértőként vezetheted majd az órákat. 

Mit tanulhatsz meg ezen a képzésen?

Képzésünk során átfogó tudást szerezhetsz a Pilates Reformer alapvető technikáiról és gyakorlatokról, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy hatékonyan és biztonságosan használd az eszközt. Az alapvető anatómiai ismeretek is részét képezik a képzésnek, hogy jobban megértsd, hogyan működik a tested, és hogyan tudod azt hatékonyan erősíteni és nyújtani a Pilates Reformer segítségével. Emellett kiemelt figyelmet fordítunk a gyakorlatok helyes végrehajtására és korrigálására, hogy biztosan a lehető legtöbbet hozd ki az edzésekből. 

Mélyülés a Pilates Reformer világába

Haladj tovább a középhaladó szintre

Már van némi tapasztalatod a Pilates Reformerrel, és készen állsz a következő szintre lépni? Középhaladó képzésünk segít elmélyíteni tudásodat, új technikákat tanulhatsz és fejlesztheted oktatói készségeidet. Ez a szint lehetőséget ad arra, hogy bonyolultabb gyakorlatokat sajátíts el, és mélyebben megértsd a Pilates Reformer működését és hatásait. A képzés során fejlett koreográfiákkal és edzésmódszerekkel ismerkedhetsz meg, amelyek segítségével változatosabbá és kihívásokkal telivé teheted az óráidat. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk az anatómiai és biomechanikai ismeretek bővítésére, hogy még precízebben és hatékonyabban tudj dolgozni a vendégeiddel. Oktatói készségeidet is továbbfejlesztjük, hogy magabiztosan és professzionálisan vezethess órákat, akár egyéni, akár csoportos edzésekről van szó. 

Kinek szól a középhaladó képzés?

Ez a képzés mindazoknak ajánlott, akik már elvégezték a kezdő képzést, vagy már van némi tapasztalatuk a Pilates Reformeren, és szeretnék tovább fejleszteni tudásukat. Ha már megismerkedtél az alapgyakorlatokkal és komfortosan használod a Pilates Reformert, akkor itt az ideje, hogy új kihívások elé nézz. Ideális választás azoknak is, akik oktatóként szeretnék bővíteni repertoárjukat és még több variációt kínálni tanítványaiknak. 

Miből áll a középhaladó képzés?

  • bonyolultabb gyakorlatok
  • oktatói készségek fejlesztése
  • mélyebb anatómiai és biomechanikai ismeretek

Ha készen állsz arra, hogy új szintre emeld tudásodat és készségeidet a Pilates Reformer terén, akkor a középhaladó képzésünk tökéletes választás számodra. 

Megérkezés a Pilates Reformer világába

Válj profi oktatóvá!

Az előző két szint után itt az idő, hogy profi szintre emeld tudásodat. Haladó képzésünk során olyan magas szintű technikákat és ismereteket sajátíthatsz el, amelyekkel magabiztosan vezetheted a legkomplexebb órákat is. A program célja, hogy teljes körű szakértelmet nyújtson a Pilates Reformer használatában, így bármilyen kihívással szembenézhetsz az órák során. Megtanulhatod a legfejlettebb gyakorlatokat és azok kombinációit, hogy változatos és eredményes edzéseket tarthass. Emellett a képzés során mélyreható anatómiai és biomechanikai ismeretekkel gazdagodhatsz, melyek segítenek megérteni a test működését és a gyakorlatok hatásmechanizmusát. Az oktatói készségeidet is a legmagasabb szintre fejlesztjük, így képes leszel egyéni és csoportos órákat is profi módon vezetni, figyelembe véve minden résztvevő egyedi igényeit és képességeit. Ha elkötelezett vagy a Pilates iránt és szeretnél a legjobbak közé tartozni, akkor haladó képzésünk a megfelelő választás számodra. 

Kinek ajánljuk a haladó képzést?

Ez a képzés ideális azok számára, akik már jelentős tapasztalattal rendelkeznek a Pilates Reformeren, és szeretnék a legmagasabb szintű tudást megszerezni, hogy profi oktatókká váljanak. Ha már magabiztosan használod a Pilates Reformert és jól ismered az alap- és középhaladó gyakorlatokat, akkor itt az idő, hogy új kihívások elé állítsd magad. Haladó képzésünk célja, hogy olyan szakmai tudást és készségeket biztosítson számodra, amelyekkel kiemelkedhetsz az oktatók közül.

Mit kínál a haladó képzés?

  • legfejlettebb technikákat és gyakorlatokat
  • komplex koreográfiák és edzéstervek
  • részletes anatómiai és biomechanikai, gyakorlatok hatásmechanizmusának ismerete
  • oktatási stratégiák és a személyre szabott óravezetés

Ha elkötelezett vagy a Pilates iránt, és szeretnéd a lehető legmagasabb szintre emelni oktatói készségeidet, akkor haladó képzésünk a tökéletes választás számodra. 

Miért válaszd a TMS Pilates képzéseit?

Képzéseinket tapasztalt és elismert Pilates oktatók vezetik, akik nemcsak a technikai tudásukat osztják meg veled, hanem gyakorlati tapasztalataikat is. Ez azt jelenti, hogy nem csupán elméleti tudást szerezhetsz, hanem a valós életből vett példákkal és technikákkal gazdagodsz, amelyeket azonnal alkalmazhatsz is. Képzéseink során rengeteg gyakorlati órán vehetsz részt, ahol valódi helyzetekben próbálhatod ki a tanultakat, így magabiztosan és felkészülten léphetsz az oktatói pályára. További előny, hogy a képzéseink kis létszámú csoportokban zajlanak, így biztosítva, hogy minden résztvevő maximális figyelmet és személyre szabott segítséget kapjon. Ez a személyes megközelítés lehetővé teszi, hogy mindenki a saját ütemében haladjon, és a legtöbbet hozza ki a képzésből. 

Jelentkezés és további információk

Ha érdekelnek a Pilates Reformer képzéseink, figyeld a weboldalunkat, ahol azonnal megtalálod az aktuális képzéseket és azok részleteit. Emellett érdemes feliratkoznod hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess a legújabb képzéseinkről, különleges ajánlatainkról és hasznos Pilates tippekről. Ne felejtsd el követni közösségi média oldalainkat is, ahol rendszeresen megosztjuk legfrissebb híreinket, eseményeinket. Így biztos lehetsz benne, hogy semmiről sem maradsz le, és időben jelentkezhetsz a számodra megfelelő képzésre. Ha bármilyen kérdésed van, vagy további információra van szükséged, bátran lépj kapcsolatba velünk weboldalunkon keresztül, és írj nekünk közvetlenül itt!

Jelentkezz még ma, és kezdj el egy új, izgalmas karriert a Pilates világában! Kattints ide, hogy megismerd a részleteket és regisztrálj a következő képzésünkre!

Fedezd fel a többi blogcikkünket is!

Reformer pilates gerincműtöttként: Egy vendégünk szemszögéből
Pilates

Reformer pilates gerincműtét után: Egy vendégünk szemszögéből

A gerincműtét komoly dolog, ami sok kérdést és aggodalmat vet fel az érintettekben. Nemrégiben egy gerincműtött vendégünkkel, Izával beszélgettünk, akinek feltettünk néhány kérdést. Ebben a bejegyzésben most megismerheted a válaszait, ezáltal pedig megtudhatod, hogyan segíthet a reformer pilates a felépülésben és a mindennapi életben.

Gerincműtét után is jó választás a pilates?
Pilates

Gerincműtét után is jó választás a pilates?

Sokan választják a reformer pilates-t hiszen kíméletesen, de annál hatékonyabban mozgatja át az egész testet. De mi a helyzet azokkal, akik gerincműtéten estek át? Számukra is megfelelő ez amozgásforma? Mira, a TMS Pilates tapasztalt oktatója megosztotta velünk saját történetét és tapasztalatait, hogy megtudjuk, segíthet-e a pilates a műtét utáni rehabilitációban.